KID COLLING CARTEL – LIVING ON THE WILD SIDE

Artiest info
Website
facebook
label: Rock’n’Hall

Foto: Caroline Martin

KID COLLING (een wees geboren in Bogotá en geadopteerd door een Luxemburgs gezin) is een Colombiaans-Luxemburgse gitarist en singer-songwriter. Na de release van zijn debuutalbum ‘In the Devil’s Court’ in 2017, optredens in Luxemburg, Europa en Colombia, en een verblijf van drie maanden in New Orleans, is het Kid Colling Cartel er terug met een nieuw opus, ‘LIVING ON THE WILD SIDE’. Kid Colling speelde talloze shows in Europa, waaronder in het voorprogramma van John Mayall, Aynsley Lister, Larry Carlton, Taj Mahal en Keb Mo. Hij is beïnvloed door artiesten als SRV, The Black Keys en Joe Bonamassa en zijn muziek kan omschreven als alternatieve bluesrock, een aanstekelige eigentijdse mix van blues en rock versterkt met soul en een groovy ritmes.

“Een zoektocht naar een nieuw geluid, met de wens om de roots te eren en tegelijkertijd clichés te vermijden…”

Op de tracklist van ‘Living on the Wild Side’, dat vorige maand bij het Franse label Rock’n’Hall (Dixiefrog) verscheen, staan (rekening houdend met de “radio edit” van “Ain’t Nobody”) 10 tracks, deels geschreven in New Orleans begin 2020 en deels tijdens de pandemie. De songs zijn deels autobiografisch, geïnspireerd op het persoonlijke leven van Kid Colling en persoonlijke verhalen. Zo is het sensuele "Ain't Nobody" een nummer dat je kan omschrijven als “een verklaring aan zijn vriendin” en “Cold Blooded” een song, gebaseerd op een waarschuwend waar gebeurd verhaal van een vrouw uit New Orleans die haar ex neerschoot, met de raad van niet te spelen met de gevoelens van een vrouw, zeker als ze bereid is om tot het uiterste te gaan om verraad te wreken. “Living on the Wild Side”, waarmee het album opent, is nog een NO-verhaal. Een over rebelse motorrijders in New Orleans, wiens vrije levensstijl benadrukt wordt. De groovy ritmes die ik bedoelde zitten in “Long Way to Go” en het soulvolle in het swingende “Somebody Who Cares”. Door de slide gitaar is “The Storm” heel bluesy en “All Night Long” is een nummer getint met blues en rock, met een pakkende melodie en Collin die ook erg rockt. Op het Latino getinte “El Gato” (de kat) is Daniel Restrepo de gast en op het frêle “I’ll Cary You” zangeres Johanna Red.

“'LIVING ON THE WILD SIDE' mainly emphasizes the idiosyncratic style of KID COLLING CARTEL, which can be described as alt blues/rock, a catchy contemporary mix of blues and rock enhanced with soul and groovy rhythms…”

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: KID COLLING CARTEL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘LIVING ON THE WILD SIDE’: tracklist: 01. Living on the Wild Side – 02. Cold Blooded – 03. Step Out of Line – 04. Long Way to Go – 05. Ain’t Nobody – 06. Somebody Who Cares – 07. The Storm – 08. All Night Long – 09. El Gato, ft. Daniel Restrepo – 10. I’ll Cary You, ft. Johanna Red – 11. Ain’t Nobody (radio edit) | Composed by: Kid Colling, w/ or as [noted] | Credits: Kid Colling: vocs, guitar / Markus Lauer: Hammond organ / David Franco: bass / Florian Pons: drums & Guests: Daniel Restrepo: keys (9), Johanna Red: vocs (10)

Discography KID COLLING CARTEL: Living on the Wild Side [2024] | In the Devil’s Court [2017] | (ep) [2014] |